Deel dit artikel
-

3GSM: Orange wil ook mobiele muziek aanbieden

Ook Orange wil in ons land muziek op het mobieltje gaan aanbieden. Dat zei Vivrek Badrinath, binnen de raad van bestuur van Orange verantwoordelijk voor technologie, producten en diensten, op een persconferentie in Cannes tijdens 3GSM.

Hoe de muziekdienst er precies uit moet gaan zien, is nog niet duidelijk, maar wel dat Orange met verschillende partijen zoals platenmaatschappijen om de tafel gaat om de drm (de digitale rechten) te regelen en waarschijnlijk ook met een partij die alle muziek in een catalogus heeft. Dat zou bijvoorbeeld OD2 kunnen zijn, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in het verkopen van downloads onder ‘white label’. Zeker is dat die zaken in Europees verband geregeld zullen worden.

Badrineth: “Het leveren van mobiele muziek staat hoog bij ons op de agenda. Het succes van de iPod heeft ons doen inzien dat mensen er behoefte aan hebben om naar muziek te luisteren als ze onderweg zijn. Waarom zouden wij dat dan niet bieden op de mobiele telefoon?”

Orange zal waarschijnlijk de muziek ook inzetten als middel om klanten aan zich te binden. Zo krijgen klanten van het telecombedrijf als eerste tracks van bepaalde artiesten te horen. Verder zegt Orange dat de focus op muziek ook is ingegeven door de samenwerking met concertorganisator Mojo. “Dat past natuurlijk heel goed binnen die overeenkomst,” zegt David Holliday van Orange Nederland.

“In plaats van artiesten claimen wij events,” zegt Bruno Michieli, marketingmanager van Orange Nederland en verantwoordelijk voor de deal met Mojo. “Wij zorgen dat Orange klanten in Nederland previews te zien krijgen, vip behandelingen ondergaan en voorrang bij het bestellen van concertkaartjes krijgen.” Een concreet businessmodel voor de deal met Mojo is er nog niet, wel heeft Orange zich inmiddels verbonden aan muziekfestivals zoals Lowlands en het Northsea Jazz Festival. “Rondom deze evenementen willen we het nodige doen voor onze klanten”, zegt Michieli.

Verder maakte Orange bekend dat het nauwer zal samenwerken met Wanadoo. “Dat komt omdat pc’s en mobiele telefoons steeds meer naar elkaar toegroeien,” zegt Badrineth. Met het leveren van umts in ons land heeft Orange voorlopig geen haast. “Wij willen er zeker van zijn dat we onze klanten een goede dienst kunnen leveren. Dat zijn we niet. Dus beginnen we er nog niet aan,” zo zei Holliday. Van de overheid heeft Orange de verplichting gekregen om voor 1 januari 2007 umts uit te rollen. “Aan die afspraak zullen we ons houden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond