Deel dit artikel
-

Tien miljoen euro voor Cedron

Het Nederlandse softwarebedrijf Cedron heeft tien miljoen euro nieuw kapitaal gekregen. Bestaande aandeelhouders en de Duitse investeerder B-Business Partners verstrekten het kapitaal. Sinds de start heeft het bedrijf in totaal twintig miljoen euro aan investeringen gekregen.

Het bedrag is van een opmerkelijke omvang in het huidige investeringsklimaat. "Volgens Venture Media werd er in de maand augustus één miljoen euro in Nederlandse bedrijven geïnvesteerd", zegt Ann Jepma, verantwoordelijk voor marketing bij Cedron . "Vorig jaar was dat nog veertien miljoen euro." De investering in Cedron zal het gemiddelde over september weer omhoog brengen.

Het is de derde maal in drie maanden dat een investeerder geld steekt in Cedron. Investeerders in het bedrijf zijn nu DVC Deutsche Venture Capital, innotech en nCoTec. In totaal is er sinds de start van Cedron in februari 1999, het bedrijf heette toen nog ConsumerDesk, twintig miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd. De nieuwe investeerder B-Business Partners is een Europese investeringsmaatschappij, de Duitse tak van het fonds leidde de laatste financieringsronde voor Cedron.

Cedron had de investering niet nodig voor de gewone bedrijfsvoering, zegt Jepma. "Het is luxe." Met de nieuwe investering wordt Cedron in staat gesteld om ook uit te breiden naar de Amerikaanse markt. "We hebben daar al klanten, maar in een recent onderzoeksrapport werd ons product aangeprezen", zegt Jepma. "We zien daar nog meer mogelijkheden." De marketing en sales worden er gestimuleerd door het aangaan van partnerschappen, maar ook via directe verkoop aan klanten.

De vraag is wanneer Cedron, dat software ontwikkelt waarmee bedrijven productinformatie kunnen opslaan en ontsluiten (oa via internet), winstgevend gaat worden. Jepma zegt daar geen uitlatingen over te willen doen. "We zijn een privaat bedrijf en maken dat soort getallen en voorspellingen nooit openbaar." Met het recent geïnvesteerde bedrag kan Cedron in elk geval "heel lang vooruit". Een nieuwe investeringsronde ligt niet in de ambitie. "We laten het bij deze laatste ronde."

Deel dit bericht

7 Reacties

Jan Sellis

Grappig. Ik had niet verwacht dat Cedron het nogmaals voor elkaar zou krijgen. Ik meen mij te herinneren dat er bij de laatste investeringsronde verteld werd dat dit voldoende zou zijn om tot winstgevendheid te komen. Dit blijkt nu dus niet zo te zijn. Het blijft interresant om te volgen, en het maakt mij nieuwsgierig wanneer Kelkoo een nieuwe investeringsronde gaat aankondigen (of aangeeft zich terug te trekken uit de Nederlandse markt).

Maarten

Lezen is ook een kunst. In het artikel staat duidelijk : "Cedron had de investering niet nodig voor de gewone bedrijfsvoering, zegt Jepma. "Het is luxe." Met de nieuwe investering wordt Cedron in staat gesteld om ook uit te breiden naar de Amerikaanse markt."

Jan Sellis

Maarten> Ik zie toch duidelijk staan: "De vraag is wanneer Cedron, dat software ontwikkelt waarmee bedrijven productinformatie kunnen opslaan en ontsluiten (oa via internet), winstgevend gaat worden." Het is het dus niet, aangezien er vorig jaar al verhalen werden verteld 'snel winstgevendheid' enz enz. Geef ik alleen aan dat dit dus niet gelukt is. En ik neem aan dat mensen die Emerce lezen een beetje tussen de regels door kunnen lezen?

Rob

Hier moet ik mijn lachspieren even beheersen! De eerste venture capitalist die bereid is geld te steken in een onderneming die geld uit "luxe" nodig heeft moet ik nog tegenkomen. Mijn ervaring is dat de redenen die genoemd worden door de ontvangende partij niet altijd (of was het "meestal niet"?) overeenkomen met de redenen die de geldgevende partij heeft overtuigd om de gelden ter beschikking te stellen. Voor alle duidelijkheid, ik ken Cedron niet en wil niet de indruk wekken over interne gegevens te beschikken.

Luxe

Ja, dat geld was voor de luxe maar welke luxe en voor wie is de vraag. Sinds september is Jepma niet meer aan het roer en moesten anderen proberen te redden wat er te redden viel.Op 2 maart is Cedron failliet verklaard. Wat een luxe 

Johan

Cedron is inderdaad failliet. De KvK faillissementsverklaring is na te lezen op de website van hyped: http://www.hyped.nl/hyped/archives/00000870.htm Ik wist niet eens dat consumerdesk gestopt was en overgegaan in cedron. Waarom eigenlijk? Als je nu kijkt naar partijen als kelkoo, dan zie je dat die goede winsten boeken. Ooit was consumerdesk groter dan kelkoo in Nederland. Vreemde strategische keuzes dus.

Jan Sellis

> Waarom eigenlijk?  Grappig. Nadat ik voorgaande reacties had geschreven kreeg ik een reactie via de e-mail van jepma, waarin hij nogmaals aangaf dat consumerdesk wistgevend was. Raar dat dit toch kon gebeuren…. Om op johan te reageren. Consumerdesk was groter, maar tegen welke kosten? gigantische banner campagnes, radio spotjes, niets was te gek. Jammer alleen dat de kwaliteit van de internet site achterbleef.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond